17 Nisan 2019 Çarşamba

Girişimcisini Zengin Yapan Beş Fikir

 1) Domain Satın Alma
Sıradaki girişim gelmiş geçmiş en iyi fikirlerden biridir. İnternet en büyük atılımını 1990’ların başında yaptı. Birkaç teknisyen ve girişimci, gelecekte herkesin fenomeni olacak internetin başarılarla dolu sürecini önceden tahmin etti ve alan adları satın almaya başladı. Onlar genellikle yüksek talep olacağını tahmin ettikleri jenerik alan adlarını satın aldı. Bu işte en iyi Chris Clark tanınır. Clark sadece 20 dolar ödeyerek 1990’ların başında pizza.com’u satın aldı. Daha sonra bu alanı 2.6 milyon dolara satmayı başardı.
2) Tişört Giyme
Jason Sadler, 2009 yılında web sitesi iwearyourshirt.com kurdu. Sitenin amacı çeşitli sektörlerden reklam teklifi almayı içeriyordu. Nasıl mı? Jason, belirli bir ücret karşılığında siteye başvuru yapan şirketlerin logolu tişörtlerini giyiyordu. Oldukça basit gözüken bu fikir kısa sürede çok popüler oldu.
3) Kaya Hayvanı
Gary Dahl’ın, çevresinde çok sayıda evcil hayvan besleyen tanıdığı isimler vardı. Onlardan duydukları ise çoğunlukla bu hayvanın bakım zorluklarını içeriyordu. Yine böyle bir sohbet esnasında Dahl’ın aklına besleme, yürüyüş, veteriner gibi zahmetler gerektirmeyen bir hayvan yapma fikri geldi. Evcil hayvanların bakım maliyetlerinin ne kadar fazla olduğunu hepimiz biliriz, bu hayvan ise tamamen masrafsız. Gary’in arkadaşları fikri ilk duyduğunda onunla dalda da geçseler, çılgın mucit onlara fazla kulak asmayarak bu hayvanı tasarladı. Kullanıcılar bu zahmetsiz hayvanı kısa sürede benimsedi ve dünya üzerinde çok sayıda sipariş talep aldı. Bir ekol olan bu hayvan, saman yatağı ve kullanma talimatıyla sunulmaktadır.
4) Kırmızı Ayakkabı Tabanları
Bu basit ama parlak fikir 16 yaşındaki İrlandalı bir genç tarafından tasarlandı. Tara Haughton İrlanda’da yaşayan bir moda meraklısıydı. Fakat diğer moda severler gibi tasarım ve konusunda yeterli parası yoktu. Haughton İspanya’da yapılacak bir aile düğününe katılmak için yeni ayakkabı satın aldı. Ayakkabının altındaki bir etiket soyulmuştu ve oraya kırmızı konfeti yapıştı. Bu görüntünün güzelliğini fark eden genç girişimci, topuklu ayakkabıların altına kırmızı etiket koyma işine girişti. Kısa sürede başarılı oldu ve Rosso Solini adlı şirketi kurdu. Bugün 23 üzerinde ülkede tanınmaktadır. Son zamanlarda ise İngiltere ve Avustralya’da imzaladığı anlaşmalarla gündeme geldi.
5) Slankets
Slankets, özel bir kola ve ceplere sahip olacak şekilde geliştirilmiş bir battaniyedir. Gary Clegg bu tuhaf fikri üniversite yurdunda kaldığı zamanlarda tasarladı. Clegg soğuk bir gece uyku tulumunun içinde TV izlerken, kanal değiştirmek için uyku tulumundan elini sürekli çıkarmak zorunda kaldığını fark etti. Bunun üzerine kollu battaniyenin ilk örneğini annesine diktirtti. Clegg 2004 yılında kardeşinin de desteğiyle bu fikrin üretimi için adım attı. Clegg’in basit ama etkili fikri görülmemiş bir başarı elde etti. Slankets isimli ürün öyle sevildi ki Snuggies satan yeni bir şirket ortaya çıktı. Snuggies temelde aynı şey, ama maliyeti daha düşük. Clegg 2009 yılında, işini kurduktan sadece beş yıl sonra 7 milyon dolar kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder