16 Mart 2019 Cumartesi

Aracınızı En Hızlı Nasıl Satarsınız?


En iyi araba ilanları, dürüstçe yazılan, kolay anlaşılan ve okuyanda bir duygu uyandıran ilanlardır. Potansiyel bir alıcının güvenini kazanmak ve sorulara tekrar tekrar cevap vermemek için aracınızı mutlaka iyisiyle kötüsüyle varsa kazasıyla anlatmalısınız.

• Araç hakkında detaylı bilgi verin.
Aracınızın özellikleri ve durumuyla ilgili ne kadar çok bilgi verirseniz, ilanınız o kadar etkili olacaktır. Üstelik böylece tek tek gelecek sorulara da her seferinde aynı yanıtları tekrar tekrar verme zahmetinden de kurtulmuş olursunuz. Marka, model, kilometre, kasa tipi gibi temel bilgileri belirtin.

• Aracın fiyatını değiştirmeyin.
Pazarlığa ne kadar açıksınız belirtin. Fiyatınızı her gün değiştirmeyin, meraklı alıcılar mutlaka fark edecek ve ciddi olmadığınızı düşüneceklerdir. Aracın garanti süresi dolmamışsa mutlaka belirtin. En önemlisi de aynı aracı farklı sitelerde farklı fiyattan asla satışa çıkarmayın.

• Aracı neden satıyorsunuz?
Alıcılar tarafından en yaygın sorulan sorulardan biri aracınızı neden sattığınızdır. Arabanızla ilgilenenlerin sizi aradıklarında mutlaka soracakları ve aracın potansiyel durumu hakkında en önemli fikri edinecekleri bu sorunun cevabını düşünerek ilanınızı hazırlayın.

• Bakım durumunu belirtin.
İyi bakılmış bir araç, her zaman satış şansı daha yüksek araçtır. Aracınıza yaptırdığınız bakımları belirtin ve yapabiliyorsanız yazdıklarınızı servis belgeleriyle de destekleyin.

• Tamir gerekiyorsa mutlaka belirtin.
Potansiyel alıcılar, aracınızı eninde sonunda görecekler. Tamir gerektiren durumlar varsa bunlarla ilgili en başta dürüst olursanız, fiyat pazarlığında eliniz daha güçlü olacaktır.

• Argo ve Klişelerden kaçının.
İlan metninizde argodan ve beylik söylemlerden uzak durun. “Binicisine özel”, “İlk gelen alır”, “Emsalsiz” gibi yanlı ifadeler kullanmayın. Potansiyel alıcı karar verecektir.

• Modifiye - Ekstra.
Aracınıza eklediğiniz her ekstrayı anlatın. Müzik sistemi mi yaptırdınız, özel lastikler mi taktırdınız veya son model bir alarm sisteminiz mi var?  Ya da yan airbagler, GPS gibi ekstralarınız mı var? Bunları mutlaka belirtin.

• Fotoğraflar
Fotoğraflı ilanlar, fotoğrafsız ilanlara göre iki kat daha fazla görüntüleniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder