16 Mart 2019 Cumartesi

Emlak İlanı Verirken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar:


• Dikkat çekici ilan başlığı:
Verdiğiniz ilan ziyaretçiler tarafından incelenirken ilk olarak başlık göze çarpar. Verdiğiniz ilanın başlığı ne kadar etkileyici ve bilgi içerikli olursa insanlar o kadar fazla ilgi gösterir ilanınıza.Örneğin : Sahibinden Satılık 2+1 Full Yapılı Mükemmel Konumlu Daire  -  tarzında bir ilan verirseniz tüm ziyaretçiler ilanınızı inceleme isteği duyacaktır.

• İlan içerikleri doğru bilgilerden oluşmalıdır:
İnternette en az ziyaret edilen ilanlar genelde aşırı abartılı ilanlardır. Bu ilanlar daha en başından kendini belli eder ve insanlar bu ilanlara tıklama tenezzülünde bile bulunmazlar. Bu nedenle ilanlarınızın doğru ve makul olmasına dikkat edin. Aşırı abartılardan kaçının. Emlak ilanı verirken doğal bir ilan tercih edin.

• Fiyatta abartıdan kaçının:
Verdiğiniz ilanın fiyatını belirlerken kesinlikle abartılı fiyat vermekten kaçınmalısınız. Dairenizin piyasa şartlarındaki değeri ne ise beş aşağı beş yukarı o aralıkta bir fiyat biçin. Aksi takdirde insanlar aşırı pahalı bulup inceleme gereksinimi duymazlar.

• Daire resimlerinde çözünürlüğü yükseltin:
Yüksek çözünürlüklü resimler her zaman göze daha çok hitap eder ve insanlarda merak uyandırır. Bu nedenle ilanını vereceğiniz dairenin resimlerini çektikten sonra çözünürlüğünü de arttırın ki dikkat çekici olsun. Bu sayede ziyaretçi sayısını ikiye katlayabilirsiniz.

• Dairenin her yerinin resimlerini çekin:
Genelde ilan verilirken insanlar dairenin oturma odasını ve mutfağını çekerler ve bunları yayınlarlar. Bu çok yanlış bir davranıştır. Ev almak isteyen insanlar alacakları evin her yerini görmek isterler ve bu nedenle resmi az ilanlara pek önem vermezler. İyi bir ilanda dairenin tüm odalarının ve mutfak, banyo ve balkon gibi detayların da gösterilmesi gerekmektedir.

• Verdiğiniz ilanın adresinin tam ve doğru olduğuna emin olun:
Genelde internette ilan arama yaparken insanlar bulundukları şehirlere göre sıralama yapmaktalar. Bu da sizin vereceğiniz ilanın adresinin yanlış olması halinde yanlış kişiler tarafından inceleneceğini gösterir. Bu edenle dairenizin adresini tam ve doğru bir şekilde belirtin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder