24 Mart 2019 Pazar

Ünlü Markalar ve Hikayeleri - 6:

•3M
Şirketin orjinal adı 'Minnesota Madencilik ve İmalat Şirketi' (Minnesota Mining and Manufacturing Factory) idi. Şirket daha yenilikçi ürünlere odaklanınca ismini de '3M' olarak değiştirdi.
• Opel
Kurucusu Adam Opel önceleri sadece dikiş makinesi üretiyordu. 1899 yılında araba üretimine hızla geçiş yapan Opel'in logosunda tekerlek ve şimşek yer alıyor. Tekerlek güven, şimşek ise hızı simgeliyor.
• Maybelline
Dünyaca ünlü makyaj ürünleri markası, 1913 yılında TL.Williams tarafından yaratıldı. Kimyager T.L. Williams, 1913 yılında kız kardeşi Maybel için vazelin ve kömür tozunu karıştırarak ilk maskarayı icat eder. Marka 1915 yılında “Maybelline” adını alır. (maybel ve vazelinin birleşmesinden). Marka, dağıtım alanında dünyada birinci sırada yer alırken Grand Lash adlı ürünüyle üne kavuşur.
• DYO
Durmuş Yaşar ve Oğulları Boya ve Vernik Fabrikaları A.Ş.nin kısaltılmış hali. 1954 yılında kurulmuş. Yaşar Holding Boya Grubu'nun ilk boya fabrikası ve aynı zamanda Yaşar Holding'in ilk kuruluşu. Yaşar Holding Boya Grubu'nda yer alan (Yaşar Boya ve Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.) DYO bayilerinin de ortaklığı ile halka açık bir şirket olarak 6 Nisan 1979'da İzmir'de kurulmuş. YASAŞ bugün, DYO markası ile inşaat boyaları ve altyapı malzemelerinin; DYO Transocean markası ile deniz boyalarının üretimini ve pazarlamasını yapıyor. Ayrıca yine DYO markası ile, uygulama aletleri, fırça ve rulo üretim ve pazarlaması gerçekleştiriyor.
• Yumatu
Elektronik ürün markası. İlk planda herkesin aklına Sony ya da Yamaha gibi bir Japon markası çağrışımı yapmasına rağmen bir Türk markası. Açılımı Yusuf, Mahmut ve Tuncer kardeşler. Üç kardeşin ilk heceleri biraraya gelerek bu isim ortaya çıkmış. İsminden dolayı Japon markası zannediliyor.


Devam edecek.

www.satalbul.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder