16 Mart 2019 Cumartesi

İkinci El Eşya Satarken ve Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• İlk başta sağlam mı diye sormak lazım.  Alınacak ürünün her yeri itinayla incelenmeli. Koltuk, sandalye gibi bir şeyse oturup konforu tespit edilmelidir. Alacağınız masa ya da ona benzer bir ürün ise üstüne çeşitli ağırlıklar koyun. Taşıyabiliyor mu? Ağırlıktan sonra bacaklarında bir sıkıntı oluyor mu? Bunları üşenmeden yapın. Paranızı boşa harcamayın.
• Alacağınız ürünün işlevselliği de önemli. Ucuza aldıktan sonra hiç kullanmadan bir kenarda kalacaksa almanın bir anlamı olmaz.
• Alacağınız ürün ekonomik olacak mı? Aynı ürünün ikinci el fiyatı ile birinci el fiyat arasında ki farkı araştırmanız yararınıza olacaktır. Çok az bir fiyat farkını vermemek için kullanılmış ve ne kadar sağlam olduğunu bilmediğiniz ürünü alarak pişmanlık yaşamak istemezsiniz.
• Elektrikli ya da elektronik bir ürün alırken her zamankinden daha dikkatli olmalısınız.  Bu tür ürünler her zaman risklidir. Alırken ürünü denersiniz çalışıyordur. Eve gelirsiniz ürünü kullanmak istersiniz ya o an tam çalışmaz ya da bir süre çalışır ama daha sonra iyice bozulur ve hiç çalışmaz. Genellikle ikinci el ürünlerin garanti belgeleri de olmaz. Fazla masrafa girmemek için bu tür ürünleri alırken çok dikkat etmenizde yarar vardır.

• 2. el ürün satarken eşyaların nitelikli, kullanım kalitesi yüksek ve arızası sıfır ürünler olduğuna oldukça özen gösterin. Eğer müşterinize güven vermek istiyorsanız sattığınız ürünün arkasında olduğunuzu belirtin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder